orosz-ukrán háború

Gondolatok az két év távlatában orosz-ukrán háborúval, a világpolitikával és az emberiség jövőjével kapcsolatban

Összefoglalómat nem szánom nagy nyilvánosságnak. Korábban írtam olyan elemzéseket (a cikk végén belinkelem őket), amelyeknek vagy történelmi vagy sport vagy életmód vagy tudományos vonatkozásai voltak. Ez most szintiszta utópia lesz, a jelen (a megismerhető jelen) és a saját kutatásaim alapján.

Miért érdekel ez a téma?

Elsősorban azért mert Európában élek, Európában dolgozom és úgy gondolom, hogy az elmúlt 100 év egyik legjelentősebb eseményéről van szó, ami nemcsak a magyarságot, nemcsk Európát, hanem az egész emberiséget érinti.

Add a comment
Terepfutás, XTERRA és Spartan személyi edzés

Versenyfelkészülés 55 évesen az XTERRA, az OCR és a terepfutó versenyekre - az indulás

20 éve edzek, készítek fel, irányítok bajnokokat. Mindenfajta értelemben. Az irányításom alatt születtek Világbajnokok, Európa-bajnokok és országos bajnokok. De születtek önmaguk felett győzedelmeskedő fiatalok, középkorúak és idősek. A sérüléseket legyőző újra versenyző sportolók. Születtek sport szerelmesévé érő kicsi gyermekek és kamaszok. Öröm látni, ahogy mindenki bajnokká válik, mert saját kitűzött céljának szalagját átszakítva erősebb öntudatosabb egészségesebb és örömteli emberré alakul.

Elérkezett a 2023-24-es szezon eleje. 55 éves leszek jövőre. 45 éve versenyzek ebből 25 éve vegánként testi lelki egészségre tudatos emberként.

Az utóbbi hét évben szinte teljesen annak szenteltem magam hogy egész családok vagyis több nemzedék mozogjon együtt a természetben közös edzéseken úgy hogy közben kineveljünk együtt egy új versenyzői nemzedéket és a kifejlesszem a versenyzés és sportolás egy új, családközpontú, közösség-mentő, közösség-gyógyító módját.

A következő évek fordulópontot jelentenek több szempontból is. Próbára teszem a vegánságot újra, ahogyan próbára tettem 25 évvel ezelőtt. 55 évesen kísérletet teszek rá hogy elérjék vagy megközelítsem a korábbi eredményeimet. Ezért hosszas gondolkodás után elhatározásra jutottam: a versenyzőimmel, sportolóimmal együtt, én is elkezdek készülni a szezonra! Miért olyan "különleges" ez, hogy írok róla? 

Add a comment
Van Buren nővérek 1916
Van Buren nővérek 1916 - Foto: AMA

A Van Buren nővérek sporttörténelmi "ámokfutása" 1916-ban

Egy születésnap kapcsán merült fel ez a különleges sporteljesítmény és sporttörténelmi esemény. 1889 július 26-án született Adeline Van Buren, akit talán nagyon kevesen ismernek. Pedig ő volt az első nő, aki testvérével motorkerékpárral átszelte az Egyesült Államokat. 1916-ban! Az út jelentőségének kapcsán érdekes és mai szemmel nézve különleges tényekett gyűjtöttem össze.

Add a comment
A Team Hoyt szobra a Boston Maraton startjának közelében - Hopkinton, Massachusetts
A Team Hoyt szobra a Boston Maraton startjának közelében - Hopkinton, Massachusetts

Az örökös hős Rick Hoyt emlékére - In memoriam Rick Hoyt (1962-2023) (+videó)

„A Hoyt család mély szomorúsággal jelenti be, hogy ma reggel szeretett testvérünk és nagybácsink, Rick Hoyt 61 éves korában elhunyt légzőszervi komplikációk miatt. Mint azt sokan tudják, Rick apánkkal, Dickkel együtt több mint 40 éven át ikonok voltak az országúti futásban és a triatlonvilágban. Fogyatékkal élő emberek millióit inspirálták arra, hogy higgyenek magukban, célokat tűzzenek ki és rendkívüli dolgokat érjenek el. Rick úttörő volt az oktatásban és az iskolai életben is. Édesanyja, Judy Hoyt megváltoztatta a törvényeket, amelyek lehetővé tették, hogy fia fogyatékkal élő társai mellett tanuljon. Családjának összetört a szíve, és időt kér a gyászra, és megosztja a részleteket, amint elérhetővé válnak. ”

"Ami a korábban tervezett Dick Hoyt Memorial "Yes, you can" országúti versenyt illeti, - amely most szombaton, május 27-én, Hopkintonban 10:00 órakor kerülne megrendezésre - napokon belül döntünk, hogy az még szombaton lesz-e megtartva, vagy elhalasztjuk egy későbbi időpontra."

Add a comment

Ajánlott tartalom

Gondolatok az két év távlatába...
2024.febr..26 12:55 orosz-ukrán háború

Összefoglalómat nem szánom nagy nyilvánosságnak. Korábban írtam olyan elemzéseket (a cikk végén belinkelem őket), amelyeknek vagy történe [ ... ]

Blog, naplóRészletek
A teherhordás, a cipelés hátrá...
2023.jan..14 12:32 Teherhordás, cipelés sérülések és megelőzésük

Minden ember cipel, hord súlyokat. A hétköznapokban iskolatáskát, laptopot, sportfelszerelést, bevásárlást, mindenféle hétköznapi holmikat [ ... ]

Edzés, mozgás, sport, verseny...Részletek
Nyomtalan Út kalandtúra 2024 m...
2024.jan..19 10:00 Kalandtúra 2024 május

3 napos napos, 2 éjszakás tavaszi-nyári kalandtúra - nehéz útvonalon, szélsőségesebb körülmények között. Szombat reggeli csatlako [ ... ]

HivatalosRészletek
Burpee világcsúcs - Habtamu Fr...
2023.dec..18 09:26 Burpee világcsúcs - Habtamu Franke

Habtamu Franke két világrekordot döntött meg egy nap alatt, először 3 perc alatt hajtotta végre a legtöbb (mellkas a földig) burpee-t (81), m [ ... ]

Hirek, érdekességekRészletek
Free Joomla templates by Ltheme